Hoewel ook de Twentse agrariër te maken heeft met schaalvergroting en zijn bedrijf vaak optimaal heeft gemoderniseerd, is dat aan de buitenkant van de karakteristieke en vaak zeer oude boerderijen niet te zien. Weilanden en akkerbouwgronden zijn vaak nog omgrensd door bos en houtwallen, wat het fietsen en wandelen in deze omgeving tot een verrassende en aantrekkelijke bezigheid maakt. Wandelroutes van 20 minuten tot ruim 1.5 uur zijn in de directe omgeving van Camping 'n Stork uitgezet.
In deze als museum ingerichte boerenschuur vindt u honderden handgemaakte en machinaal vervaardigde draagklompen uit binnen- en buitenland; klompen met allerlei verschillende functies zoals: de bruidsklomp, de smokkelaarsklomp, de muziekklomp en zelfs de voetbalklomp.
In de werkplaats naast de expositieruimte staan een tweetal machines uit de jaren 50, die de bezoekers laten zien op welke wijze vroeger machinaal klompen werden gemaakt. In het hoogseizoen worden wekelijks demonstraties gehouden van het oeroude ambacht handklompen.
Een snoepwinkeltje uit grootmoeders tijd, een kleermakerij, textiel, een winkeltje met de produkten van de jaren vijftig, een unieke collectie knipmutsen en gerold linnen: het is allemaal te vinden in de Oudheidkamer , het vroegere dorpsboerderijtje van Jan Scholten. Hij droeg altijd een jasje, een ‘buis’ op z’n Enters, en daarom heet het dan ook ‘Buisjan’. De vrijwilligsters van de Oudheidkamer vertellen u graag alles over de diverse collecties. Geniet bij Buisjan van heerlijke koffie (met krentenwegge) of fris op het gezellige terras met uitzicht op de grootste klomp van Nederland.
“De Waarf” is een combinatie van een scheepswerf voor de Enterse zompen en een expositie met het thema "Regge de slagader van Twente". De werf en de expositie worden speciaal ingericht voor de ontvangst van groepen. De zolder bevat het archief over zompen, zompvaart, vaarwegen, waterbeheer en schippers. De Waarf, een nieuwe trots voor Enter en een brug naar het verleden van de ondernemende Enternaren.